Thursday, January 16, 2014


Si Isteri berkata “ Knapa x berblog dh skrg?? “
Lantas si suami berkata “ ok,lepas ni B akan berblog balik”

Pergh.. dah ada isteri skrg...
Punya la lama nk kawen, akhirnya bersatu jua kami.
Ada banyak ranjau liku yg kitorg lalui.. org lain hanya mudah berkata “ bila nak kawen ni?? “
So pengajarannya jgn sesekali bertanya begitu kepada yg masih solo.. sapa xnk kawen woii..

2/11/2013 maka selamatlah Norul Qurratu’aini menjadi permaisuri hati yg sah dan halal.
Kawan sejak 2006.. bercinta sejak 2009.. *4 tahun yg aku rasa cukup lama tggung dosa kapel2 ni.. jgn pikir bkn2.. ckp2 romantis kat phone, rindu-rinduan, syg awak dll dgn kekasih tidak halal adalah berdosa.. *
Tapi Alhamdullilah, kami telah sah skrg..
Tp seminggu sebelum kawen adalah waktu yg paling aku gementar kepala lutut.. bkn berjabat tgn dgn tok kadi yg dirisaukan (walaupn mentua yg nikahkan). Cuma tanggungjawab selepas itu. Menjadi ketua keluarga. Menjadi penanggung dosa anak bini..
Dek kerana lama sngt berkawan, org kata x tahan sngt dah :D.. maka Alhamdulillah skali lg Allah bg nikmat/rezeki kpd kami.. double line UPT test... wohaaa... usia kandungan dh masuk 9 mggu.. tapi dugaan tetap ada.. wife sakit bontot xleh duduk.. lpas trace balik x-ray  tahun lepas (penah x-ray sb mengadu asyik sakit blkg), rupanya ada chip fracture. Tahun lepas Dr kata xde pape. Tp lpas Dr lebih senior tgk tahun ni, rupanya ada sedikit fracture. Akan di refer ke pakar Ortho. Bengang jgak sb Dr yg 1st tu xleh nk detect tahun lepas. Tp xpe la, kan saman 1 juta kn kesian plak sama2 org KKM..
Ok. Ckup la tu utk entry yg baru ni. Doakan kebahagian kami, doakan kesihatan wife dan kandungan... Eh,ada org bc ke blog ni.. wahahaha 



No comments: