Saturday, February 28, 2009

LATIFAH TERTARIK (part 2)

23 FEBRUARI 2009
semifinal futsal... latifah tertarik(06) vs idola kaum hawa(07)
memang diorg mantap,so kitorg bagi can la kat budak2 ni
menang masok final..haha..
kitorg score dulu,tp kene balik..so kalah 1-2...

28 FEBRUARI 2009
final basketball gurl.. hussien tertarik vs senior..
diorg kalah 1 point..xpe2...dah la x training..ade plak musuh dlm selimut

penentuan ke-3..
latifah tertarik vs debris(03)..
kitorg nk mng gak..tp awal2 main dah kene..ada la sorg player wat goal sndri..
xpe2..maafkan player tu..die x sengaja.. hehehe..
tup2..kena lg satu gol..kitorg ketinggalan 0-2..
main kasar nmpk senior2 ni..
masok 2nd half...sume main mcm gler..
target mng walaupn just 3rd place..
RAUL mamut score 2 goal dlm masa 5 minit last..
nasib baik....mantap x??..haha
PENALTI....
masing2 cuak...abes 5 player tendang penalti tp seri lg..
tinggal last mamut score penalti ditambah kehebatan VAN kedin sbgai keeper..
mekasih2..yg x score penalti,sabar..beckham,ronaldo pn penah miss penalti..
hahaaha..(konperm aku yg x masok tu)
apepn..tq sume supporters..dari 1st match group stage..smpai match td..
korg mmg best..batch kite mmg best...
bayangkan la..match utk 3rd place lg gempak dari final..
final xde org tgk pon..hahaha
tq sume....tq supporters..we love u...
---> qurot,nisha,faiz,nurin,along,sara,farah,sri,daus,tante n sape2 yg aku x ingat nama..juga kpd yassir n fizan... :)




p/s..utk pic2 laen sila lawati ---> sara

Wednesday, February 25, 2009

!!!!!!!!



Saturday, February 21, 2009

hala tuju bolasepak Malaysia




JURULATIH BARU TEAM BOLA SEPAK MALAYSIA

P/S.kalo x mantap lg xtaw la.

Sunday, February 15, 2009

my mum n me...



SAYA SAYANG IBU SAYA...
SAYA SANGAT-SANGAT SAYANG IBU..




Saturday, February 14, 2009

tagged by LadybugYna..

1. How old are you?
26 Mac ni masuk 22...so,bersedialah utk wish aku or bg hadiah ek...

2.Are you single?
single is simple.double is very trouble..hehehehe..

3.At what age do you think you'll get married?
ntah...yg penting bukan masa blajar ni la...nnti nk bg anak dara org mkn ape weh..

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
sape dengan aku skrg????....sape??...sape??...hehehe

5.If not, who do you want to marry?
aku nk kawin perempuan la..gler ke..aku bukan GAY...

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
xnak2..nnti rosak majlis aku...hahaha...

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
sederhana jek..traditional dah...lpas akad nikah trus masuk bilik dgn si dia......weh,jgn pikir bkan2 leh x... masuk bilik tukar baju la..nk layan tetamu lak..

8.Where do you plan to go on honeymoon?
rumah parents aku dan parents bini aku..

9.How many guests do you think you'll invite?
xleh kire skrg...sbb ajal maut di tgn tuhan..hahaha..

10.Will that include your exes?
exes aku??....aiswarya rai dah kawin,nnti laki die marah....mmm,tinggal pretty zinta jek..ok la...include skali la..

11.How many layers of cake do you want?
ni kek kawin ke kek lapis??..kat medan ade bnyk kek lapis..sape nk tempah???..best2..

12.When do you want to get married, morning or evening?
laps subuh la..sape x bgn subuh konperm xdpt pegi majlis aku..

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding:
lagu hindustan bleh>>,,,, "bole chaudriya..bole kan gena..."

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
Pbak kata gebek...sunnah nabi la,pakai tgn...

15.Champagne or red wine?
minum teh o beng..

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
everyday kot...

17.Money or household items?
mmmmmmmmmmmmm.......mmmmmmmmmmmmmm

18.How many kids would you like to have?
7 ok la..bleh wat team futsal...sape nk lawan team aku???....

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
GLERRRR...mana leh record aktiviti dlm bilik..kene saman oii..

20. Whose wedding plan would you like to know next?
---SARRA
---UBAY
---n sapa2 nk wat ek.....x marah pn wat..

Tuesday, February 10, 2009

tagged...

This special TAG are for the blogger :-

1) sape2 nk wat..silakan


1. laman web ape yg slalu dilawati??berikan 3 laman web tersebut

a)soccernet.com

b)goal.com

c)manutd.com


2. tiga hadiah yg sgt2 anda inginkan utk jangka masa terdekat ini..

a)Juara futsal PORSENI

b)juara futsal PM USU

c)juara futsal PIALA KONJEN

walaupn agak mustahil..haha


3. adakah anda boikot KFC,McD,PIZZAHUT & STARBUCK?

selagi mampu diboikot!


4. kalau dah boikot,kemana destinasi fastfood anda seterusnya??

PAIM..mantap2..


5. soalan terakhir, apa yg ada dalam perut anda skang??

mknnn yg tercerna..

Monday, February 9, 2009

Latifah Tertarik!!!!!!!!


LATIFAH TERTARIK

mantap x nama team Futsal kitorg??
ari ni mng utk kali ke-3 group stage....dpt masuk semifinal...
latifah tertarik satu2nya team sume student Malaysia..
so,bnyk la cubaan2 nak mnjatuhkan kitorg..hahaha...
hopefully dpt jd juara walaupn kitorg x pndai main.. :D

VAN kedin (gk)
RAUL mamut (c)
jemi ADEBAYOR
hidir HEINZE
ubai LAMPARD
ADRIANO satwa
jana MARCOS SENNA
aimaan PODOLSKI
julu


dentist vs doctor

p/s..kitorg x amek pic satu team sehingga dpt jadi juara..
so,dah sem 6 x dpt jd juara,xde la pic team..haha



Sunday, February 8, 2009

wanita...

KUASA PUJUKAN WANITA
Kehebatan wanita dalam pujuk rayu tidak dapat disangkal lagi. Tidak ada wanita yang tidak mahir dalam seni ini. Kaum lelaki boleh dipujuk dan dirayu untuk melakukan apa sahaja mengikut kehendaknya.

Beberapa contoh keruntuhan empayar yang dibina oleh lelaki disebabkan daya pujukan wanita :
1. Napoleon Bonarparte dan Josephine.
2. Anthony dan Cleopatra
3. Hitler dan Matahari
4. Samson dan Delila
5. Abu Lahab dan Hendon

Beberapa contoh wanita yang menjadi kekuatan kepada kepimpinan seorang lelaki sehingga berjaya mengatasi segala ujian dan cabaran tanpa melemahkan semangat juang mereka dalam menegakkan kebenaran dan kekuatan agama :
1. Nabi Muhammad saw dan Siti Khadijah serta isteri-isteri baginda yang lain.
2. Nabi Ayub dan Siti Rahmah.
3. Nabi Ibrahim dan Siti Sarah serta Siti Hajar.
4. dan banyak contoh lagi orang-orang muslim yang lain.

KUASA KEJELITAAN WANITA
Hal ini diketahui oleh semua orang. Kejelitaan wanita boleh menumbangkan ramai lelaki hingga banyak yang terarah melakukan perkara-perkara yang tidak wajar. Sebaliknya kuasa jelita yang ada pada kaum muslimah boleh menimbulkan kecintaan yang tinggi terhadap Allah di mana seorang isteri boleh mempengaruhi suami dalam hal-hal yang diredhai Allah.

KUASA LAYANAN WANITA
Kaum lelaki mudah goyah dan alah dengan layanan yang baik, apa lagi dari wanita yang sangat dikasihi seperti isteri dan ibu. Layanan baik yang disalurkan kepada orang yang berhak menerimanya, bukan sahaja mendatangkan keredhaan Allah tetapi memungkinkan apa yang diminta akan dipenuhi dengan mudah.

KUASA DOA WANITA
Doa wanita lebih makbul dari lelaki kerana sifat penyayangnya lebih kuat dari lelaki. Sebagaimana hadis Rasulullah saw: “Doa ibu itu lebih cepat makbul.” Orang bertanya:”Kenapa ya Rasulllah ?” Jawab baginda : “Ibu lebih penyayang dari bapa dan doa dari orang yang penyayang tidak akan sia-sia.”

KUASA TAQWA WANITA
Ketaqwaan adalah kuasa paling sempurna dan terbaik dalam menangani apa jua masalah. Orang yang paling bertaqwa adalah orang yang paling dikasihi Allah. Allah tidak akan membiarkan orang yang dikasihiNya melainkan dipelihara serta sentiasa dirahmatiNya.
Kuasa taqwa lebih mudah diperolehi oleh wanita berbanding lelaki kerana kehalusan budi yang ada pada wanita adalah merupakan penjara daripada melakukan hal-hal yang mendatangkan dosa. Berbanding lelaki yang sebahagian hidupnya berada di luar rumah serta terdedah kepada pelbagai godaan, cubaan dan ujian.
Kekuasaan taqwa ini pula oleh kemuliaan yang diberikan oleh Allah swt sehingga setiap lelaki pasti memerlukan wanita untuk menghirupkan udara ini atau dalam perkataan lain setiap lelaki pasti dilahirkan oleh wanita kecuali Nabi Adam a.s. Sekuat-kuat lelaki, kuat lagi wanita kerana lelaki itu sendirinya datang dari perut wanita yang menghamilkannya dan melahirkannya ke dunia, kemudian melatih, mendidik, memelihara dari kecil hingga dewasa.
Kemuliaan wanita akan lebih nyata, jika ditambah dengan ketaatan kepada kaum lelaki yang berhak atasnya sebagaimana maksud hadis Rasulullah saw: “Wanita yang taat kepada suaminya, semua burung di udara, ikan di air, malaikat di langit, matahari dan bulan : semuanya beristighfar baginya (isteri) selagi mana ia masih taat kepada suaminya dan diredhainya (serta menjaga solat dan puasanya).”