Monday, February 13, 2012

ade terlihat status kwan2 budak medic yang nk final exam bulan ni..
teringat saat2 akhir nk abes blaja dulu..
bulan 10 taun lepas...
tobat aku ingat pn rasa nak nangis..
mmg aku dpt rasa keperitan n kesusahan mmber2 aku tu skrg
hati kacau bilau.. x tenang.. stress...
bagi orang yg x pikir panjang.. mmg xde rasa tu
tp bagi orang lain pulak... target utama nk lulus n grad menjadi keutamaan..
boleh jek x semangat..wat sambil lewa.. dgn erti kata lain "abes jgak blaja just cepat atau lambat"
tapi aku masa tu hanya pikir nk abes awal.. aku xnak abeskan masa aku kat Medan jek..
"abes lambat bleh blajar banyak lg.. "
tu ade jgak berpandangan cmtu.. tp aku dh ade pengalaman sndri sejak skolah rendah.. oh,exam 5 bulan lagi.. bek start study awl biar bnyk dpt ilmu.. tp hakikatnya, 5 hari b4 exam bru bukak buku... so,better aku blaja smbil cari pengalaman lagi masa kerja..
seperti kata kak long.. abeskan cepat2, masa kerja blaja balik.. (btol x kak long?? hee)
skrg mmg terbukti..aku kerja sambil blaja sket2.. mungkin bkn blaja dgn bukak buku.. tp blaja dgn pengalaman.. patient dtg mcm2 jenis..
tp xtaw la.. tu just pendapat aku..

aku just harap kwan2 lain x pernah give up doa dengan Allah.. aku kat sini hanya bernasib baik.. SPM hancur.. Matrik hancur.. nasib baik ada Yayasan Terengganu.. :)
n nasib baik dah abes blaja dh.. hopefully nasib baik aku ni berterusan.. amin.. :)

2 comments:

harzharun said...

mn tau kak long baca?hihihi

masa kerja, blajar dr pengalaman...pastu stress lg rs nk sambung blajar ngadap buku semula...manusia...x pernah puas...

emma said...

matrik hanc0r...nsb baik ada YT..hahaaa