Saturday, May 28, 2011

on da way ke Wembley

kalau sebelum ini aku mmg sngt suka main dgn budak2
suka kacau diorg nak2 kalo budak tu kiut miut..
tapi setelah masuk dept pedo aku mcm trauma
perghhhh.... muka comel tp nakal nk mampos

dah la nak cari patient susah..
petang2 duk melilau cari budak2 yg main2 tepi jln..
means cari budak yg mcm lasak sket
sbbnya kalo budak2 yg main masak2 dlm rumah..
KONPERM xnk wat treatment n mesti suka nangis..

kalo jumpa yg berani dan beria2 nak wat treatment
TAPII xde satu pun gigi problem..xde guna gak
jumpe yg gigi berlobang baikkk punya
tp nk ke pujuk sruh wat treatment punya la susah
mula2 pujuk yg baik la
explain kat die effect lubang tu kalo dibiar
crite psal ulat dlm lubang
biasanya x menjadi pon pujuk mcm ni
melainkan pujuk "dik.. nnti abg belikan mainan setelah selesai perawatan"
hampagas

atauapun diorg sndri yg decide nk apa
"abg.. nnti aku nak ikan ek.. nak bela ikan"
"kakak.. nak boneka besorr "
tu belom termasuk mkn minum dorg

tp xpe la.. asalkn dorg nk jd patient aku
adik nk apa?? mintak la..abg belikan..
janji adik BUKAK mulut.. jgn bukak mulut pon segan2
ade satu kes plak,
diorg berjiran + sepupu spapat
so walau hatta nk wat utk sorg budak jek
abes ke enam2 budak nk ikot
kalo ikot bg smangat kat budak tu xpe gak
ni ikot tp lari sana.. lari sini..
pagi td paling cuak.. bleh diorg kejar2 n selit depan lecturer..
mmg x makan saman...

fuh.. dept ni paling mencabar
tp xpe.. korg budak2 mmg belum tahu aku sapa
dah la belom ada lagi 2 cases root canal treatment
sapa2 yg ade adik skolah rendah
gigi berlubang.. sakit2..
sila poskan ke Medan,Indonesia
aku merayu ni :)

4 comments:

wordlesslive said...

Hahaha~~
amacam? bahagia kan duk Pedo?

julu said...

"sangat Bahagia".. hahaha

harzharun said...

kne wat rct kat budak2 ke??...ke juz pulpotomy or pulpectomy??...x bguna langsung pun bila dah kerja nnti...kalo buat pun, bila locum...kat klinik krajaan, misi je buat semua tu...malah, biasanya x buat langsung...t kan nak exfoliate jgk gigi tu nnti...huuuu, xpatut kan org buat silibus neh..mmg sili la...huuuu

toRA@7 said...

amek laaa saye jd patient....
skt gg amat ni...doc sgt keji 20hb ni baru ade appointment untok treatment...

p/s :- t'jmpe laak blog ni..haaaii!!hehe
km slm ke mucuuk saye...=P