Thursday, October 1, 2009

gempa bumi di Padang.. mitak bantuan Malaysia.. b4 dis kutuk2 Malaysia..

satu petang di shopping complex terkemuka di Medan, Indonesia...

"cari apa mas??? "

"liat2 aja..." (lihat2 saje)

5 minit selepas itu...

"gempa2... mas gempa mas.. "

rasa bergoyang2.. pening2....

"lari2.... tutup kedai"

"eh.. x rasa pon"

"kita kuar jek la.. sume org lari kuar ni "

maka bertempiaran la ramai orang lari meninggalkan shopping complex tu...
tapi... diorang lari duk depan mall tu...
xke sama kalo gempa mall tu jatuh, kene gak.. hoho

rupanya, gempa kat Padang.. trok gak..
abes bgnn runtuh..
aceh dah kene.. Padang dh kene.. Medan????
moga2 x terjadi apa2.. aminnn....
fikir2... bahaya depan mata...dah la kat Indonesia..
bakpe la mari blaja cni...huhu
think positive --> bencana ada kat mana2..
kat Malaysia pon rasa gak gempa tu...

thanks kat sapa2 yg sudi bertanya khabar...
insyaAllah... kitorg selamat...







p/s.. bencana datang bila2 masa..
ajal datang menjemput kita tanpa diberitahu..
amalan???? dosa????
tepuk dada.. tanya hati

5 comments:

phish said...

haha...insap kejap ak bc entri ni..

A.i.m.i said...

doa byk2 moga dijauhkan bala....

Saffy Safiah said...

at one point i also asked myself wutdahell am i doing in this country?
sebok claim barang2 kate diorg punye,bile jd mcmny mntk tlg kte gak.tsk

Mohd firdaus bin MD ghani said...

huhuhu

gempa tu cam nak ingatkan mereka
biar sedar kuasa sapa paling besar.

terakhir kutuk2 minta tolong kita gak.
tapi tangan yang menghulur lebih baik dari yang menerima kan...huhuhu

|nouie said...

mas gegaran tuh, aku kat bgnn lama kat Kajang. Aku tengah mengumpat dlm fb. Tetiba aku rasa bgnn gerak. Member tak pcaya bangunan berayun. Aku ingatkan aku yang sakit Vertigo. tp tilam hampir jatuh dr katil.
Means aku x sakit lg. Syukur aku tak mati masa tengah mengumpat. Beringat-ingatlah. Ha3...

Aku bersyukur jd warganegara NEGARA PALING AMAN DI DUNIA.