Saturday, October 18, 2008

French Kiss



Pernahkah anda mendengar tentang ‘french kiss’ iaitu kucupan paling ‘basah’ di antara ciuman lain. Ia bukan saja mengasyikkan namun air liur yang terhasil dari ciuman ini akan membantu mencuci bersih mulut anda dari bakteria. Malah mampu juga mencegah pembentukan plak. (Plak adalah lapisan tipis pada gigi yang mengandungi bakteri,product bakteri n sisa mknn..

Perkara ini bukan rekaan sebaliknya berdasarkan satu laporan yang di terbitkan dalam jurna American Dental Association. Akan tetapi laporan ini juga mengatakan bahawa mereka tidak menyarankan anda berciuman setelah makan. Untuk mencegah plak, menggosok gigi masih merupakan pilihan yang terbaik.

Selain baik ini kebersihan mulut dan gigi, french kiss juga melatih semua otot yang ada di muka. Tak hairanlah jika pasangan yang selalu berkucupan akan dilihat lebih muda dan lebih bahagia.

Lagi satu berita yang menggembirakan wanita tentang hal ciuman ini adalah ia dapat membantu anda menurunkan berat badan. Ciuman yang hangat membara dapat membakar sampai 2 kalori per minit (tiga kali ganda metabolisme anda).<--------

p/s-dlm al-Quran sendiri mnyebut siwak/bersugi adlhcara terbaik membersihkan oral cavity.
-bercium boleh turunkan berat badan???....baik main futsal..dpt gak berpeluh..haha..
-french kiss???....dgn bini xpe la...dgn awek/pkwe..HARAM....

8 comments:

BuRN said...

haih...
btul ngn awek HARAM...??
kalu ade awek model yg hot gler babi nk french kiss ko amcm??
xkn nk tolak kot..
hahaha..
renung2kn dan slamat beramal...

Anonymous said...

---->>merujuk kepada burn

itu tergantung pada iman masing2..

incik neng said...

bro ak neh neng dari blog bintang bintang ak add blog kamu ye dalam blog ak eh -neng-

BuRN said...

merujuk anonymous...

yup... suma trgntug pada iman masing2 tp siapakah umat di akhir zaman ini yg masih punya iman yg mantap...
sedangkan pak imam pun ada yg rogol anak sndri apa tah lg kita sbg manusia biasa..

Anonymous said...

to burn
memang iman itu adalah sesuatu yang x dpt kite nk ukur dari rupa dan status seseorg itu.jd saya harap saudara jgn la merendahkan sendiri umat islam itu sendiri.klu tidak kite yg menjaga iman siapa lagi??klu tidak sekarang kite meningkatkannya bile lagi ??xkan nk tunggu dah tua kot, tu pun klu yakin esok boleh hidup lagi kan..

BuRN said...

to ano...
aku xde la nk mrendhkn martabat seIslam aku suma..
tp makin hari ke hari kdg malu gak aku sbb asik org Islam je yg buat bnd yg bkn2 nie..
xtau la apa yg dorg pkr apa time buat bnd cm 2 suma sdgkn 'babi' pun xde bt cm 2..
shggakn skrg suma pihak brani prtikaikn islam dan tuduh mcm2...
astagfirullah...
so sbb 2 aku ckp 2 suma nk kasi sindiran kpd sma islam trmasuk aku sbb kt skrg ada keje lg bsr dlm hidup kt slain brdkwh...
iaitu mngembalikn maruah islam yg trcalar dan rosak ibarat kn asid..
kalu kita still nk backup jga islam2 yg sntiasa rosakkn agama bknkah 2 sprti kita mghalalkn apa saje plakuan org 2 sdgkn mkn ari mkn byk umat islam yg mnjurus kearah itu...
cnthnya la...
time rogol ank @ buat maksiat xigt halal haram tp bler kn tgkp @ msk mahkamah.. wah... pak imam pun kalah dek pakaian ngn tgkh lakunya mngalahkn si ustaz...
2 la islam skrg.. aggp agama 2 cm bnd mainan..
so skali lg aku nk ckp..
aku bkn cuba nk mnjatuhkan islam 2 tp cuma skadar mampu memberi sindiran kpd suma agar suma islam trmasuk aku akn sntiasa mnjaga kesucian agama kita..

julu said...

di harap ano n burn bersabar...
bincang baik2 ye...
:)

BuRN said...

hahaha..
lepak la en julu..
ktorg xde gado punya..
dun wori beb...
hahaha...
penat2...